Deze treinstations moet je zeker gezien hebben

Wie vaak de trein neemt let er niet meer op, maar wie graag met de trein reist heeft er een vaak een passie voor: treinstations. In deze gebouwen hangt er steeds een bepaalde sfeer, maar heel veel treinstations mogen ook gezien zijn omwille van hun schoonheid of hun architectuur. Maar welke zijn nu de mooiste stations ter wereld?

Antwerpen-Centraal

In eigen land hebben we één van de mooiste treinstations ter wereld, misschien wel het allermooiste: Antwerpen-Centraal. Dit statig gebouw, dat in de jaren ’70 nog bijna moest afgebroken worden omwille van de slechte staat, werd in de periode tussen 1986 en 1998 volledig gerestaureerd en pronkt tegenwoordig als één van de mooiste gebouwen van België. De laatste jaren waren er heel wat werkzaamheden in het gebouw en werden er bijvoorbeeld een aantal verdiepingen bijgebouwd zodat het station niet langer een eindstation is.

Groningen CS

Ook onze Noorderburen hebben een prachtig stationsgebouw. Volgens hen is het mooiste stationsgebouw ter wereld dat van Groningen. Het gebouw is gebouwd in een gotische en renaissance stijl en werd ontworpen door Isaac Gosschalk. Het plafond van het gebouw is volledig gemaakt uit papier-maché.

Estaçion de Atocha

Dit station in hartje Madrid is volgens kenners één van de mooiste stations ter wereld. Vooral de gietijzeren overkapping en de de enorme tropische tuin die meer dan vierduizend vierkante meter groot is zijn zeer uniek voor een treinstation. In het station zijn er ook heel wat restaurants, terrasjes en zelfs een echte club waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten.

Liège-Guillemins

Toen het station van Liège-Guillemins gebouwd werd, was er heel wat commotie omtrent de bouwstijl van het station. Architect Santiago Calatrava koos voor dezelfde stijl als het Oriente-station in de Portugese hoofdstad Lissabon. Het geheel bestaat uit staal, glas en wit beton. De koepel van het gebouw is maar liefst 200 meter lang en ongeveer 35 meter hoog.

Hey, ik ben Nicolas en al van kinds af aan heb ik de reismicrobe te pakken. Hier lees je al mijn reisverslagen!

Laat een reactie na

*

captcha *