Deze winterse treinreizen zijn de moeite waard!

De zomer is voorbij, wat betekent dat heel wat mensen ook gedurende een langere periode niet meer op reis zullen gaan. De meeste mensen kiezen er namelijk voor om tijdens de zomerperiode op reis te gaan naar één van de vele typische toeristische bestemmingen zoals Spanje, Italië, Egypte, Turkije of een ander warm land. Maar ook tijdens de winterperiode kun je prachtige reizen maken. Met de trein bijvoorbeeld kun je naar heel wat leuke bestemmingen reizen die typisch zijn voor de winterperiode. Wij zochten alvast enkele to do’s op die je de komende winterperiode zeker eens moet doen!

Reis door Zwitserland op de Glacier Express

In het prachtige hooggebergte van Zwitserland loopt één van de meest beroemde spoorlijnen ter wereld: de Glacier Express. Deze treinroute passeert in pittoreske steden zoals Zermatt, Davos, St. Moritz, … Tijdens je route ontdek je rivieren, meren, skipistes en heel wat typische alpinesteden van de Zwitserse Alpen. Je doorkruist maar liefst 291 bruggen en 91 tunnels. De trein gaat tot op duizelingwekkende hoogte van ongeveer 2.033 meter.

Neem de Eurostar naar London

Iets wat je ooit eens moet gedaan hebben, is Kerstmis of de overgang van oud naar nieuw meemaken in London. De Britse hoofdstad is één van de grootste hoofdsteden ter wereld en elk jaar komen er ongeveer 250.000 mensen samen langs de oevers van de rivier de Thames om er af te tellen bij de Big Ben. Stipt om 24 uur wordt de hemel boven London verlicht door een enorm vuurwerk en prachtige lichtshows.

Trotseer de winter in Finland

Wie Finland zegt, zegt winter. Het hoge noorden is de ideale plek om eens de echte winter te ontdekken. In Rovaniemi bijvoorbeeld zijn er heel wat verschillende activiteiten die je kunt doen tijdens de wintermaanden. Zo kun je er een sneeuwscooter huren of een tochtje maken met een echte rendierslee. Of je kunt er ook gewoon op bezoek gaan bij de enige en echte Kerstman. Met de trein naar Finland reizen kun je doen via verschillende overstappen in onder andere Helsinki.

Hey, ik ben Nicolas en al van kinds af aan heb ik de reismicrobe te pakken. Hier lees je al mijn reisverslagen!

Laat een reactie na

*

captcha *