Dit kun je doen tijdens een saaie treinrit

Voor veel mensen kan een treinrit vaak leuk en ontspannend zijn. Terwijl je naar je bestemming reist kijk je naar buiten naar de prachtige landschappen waar je door heen reist. Maar voor veel mensen kan een langdurige treinrit na verloop van tijd ook redelijk saai zijn. Toch zijn er veel zaken die je kunt doen tijdens je treinrit om de rit wat minder saai te maken.

Studeren

Deze tip is vooral voor de studenten onder ons. Terwijl je op weg bent naar school kun je nog snel even je lessen die je dag hebt voorbereiden of de voorbije lessen herhalen. Op die manier ben je meteen weer op de hoogte van de leerstof en zal de treinrit een stuk sneller voorbij zijn. Vooral voor studenten die pendelen kan deze tip van goudwaarde zijn. Als je namelijk elke dag op de trein zit en gedurende elke treinrit je leerstof herhaalt zal je op het einde van de dag/week bijna tot niks meer moeten doen.

Een boek lezen

Studenten die geen zin hebben om te studeren of die niet kunnen studeren in het bijzijn van andere mensen kunnen ook gewoon een boek lezen. Ook voor mensen die op weg zijn naar hun werk met de trein is dit zeker een goede tip. Tijdens het lezen van een boek ontsnap je aan de drukte in de trein en zal je zonder je goed beseft op je bestemming aangekomen zijn.

Muziek beluisteren

Veel mensen kiezen er ook voor om naar muziek te luisteren. Op die manier sluit je je af van de drukte in de trein en kom je eigenlijk tot rust, terwijl het rondom jou toch nog redelijk druk is. Maak zelf een afspeellijst op je mp3-speler om zo je eigen muziek te kunnen beluisteren. Je kan ook bijvoorbeeld een afspeellijst maken voor elke afzonderlijke dag.

Surfen op je gsm

Check snel nog even de laatste updates op de verschillende social media kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram, … Of check snel de verschillende nieuwswebsites zodat je op de hoogte bent van de laatste nieuwe gebeurtenissen.

Hey, ik ben Nicolas en al van kinds af aan heb ik de reismicrobe te pakken. Hier lees je al mijn reisverslagen!

Laat een reactie na

*

captcha *