Dit zijn de meest unieke treinritten van het moment!

Het vliegtuig, de auto, de boot, de fiets, te voet, … Er zijn genoeg transportmiddelen om op reis te gaan. Maar persoonlijk vind ik de trein het transportmiddel dat het meeste charme uitstraalt en waar je ook het meeste mee kan zien en waar je tevens ook op een comfortabele manier mee kan reizen. Toch weigeren veel mensen om met de trein op reis te gaan wegen verschillende redenen. Vertragingen, rare uren van vertrek en aankomst, te duur, … Maar wanneer ik de volgende prachtige treinreizen zie, wil ik meteen op reis met de trein.

Golden Pass Line in Zwitserland

De verbinding Luzern-Interlaken-Montreux bijvoorbeeld. Deze unieke treinlijn draagt de naam Golden Pass Line en loop tussen de steden Luzern, Interlaken en Montreux. Vooral bij toeristen is deze lijn zeer populair vanwege het prachtige landschap op de Zwitserse bergen en omgeving.

Glacier Express in Zwitserland

Natuurlijk heb je ook nog de wereldberoemde Glacier Express. Eén van de beroemdste, misschien wel de beroemdste treinrit ter wereld. De Glacier Express is de traagste sneltrein ter wereld en passeert welgeteld 291 bruggen en rijdt door 91 tunnels tijdens z’n reis. Tijdens je zevenenhalf uur durende treinreis voert de trein je van Zermatt naar St. Moritz, waar je werkelijk adembenemende landschappen en vergezichten te zien krijgt.

Flamsbane in Noorwegen

In Noorwegen ligt dan weer de steilste spoorlijn van Europa. De Flamsbaan brengt je van Flam naar Myrdal en duurt ongeveer een uur. Tijdens je reis geniet je van indrukwekkende uitzichten. De trein zelf haalt maximum 40 kilometer per uur en rijd over 20 kilometer op maar liefst 865,5 meter boven het zeeniveau. Met een hellingspercentage van gemiddeld 5,5% is de Flamsbane dan ook de steilste spoorlijn van Europa.

Hey, ik ben Nicolas en al van kinds af aan heb ik de reismicrobe te pakken. Hier lees je al mijn reisverslagen!

Laat een reactie na

*

captcha *