Dit zijn de reisbestemmingen voor 2016

Het is bijna zo ver: zomer! Ben je ook al aan het nadenken over een bestemmingen waar je deze zomer op reis kunt gaan? Ik heb het persoonlijk altijd moeilijk om uiteindelijk te beslissen naar waar ik op reis zal gaan. Kies ik voor een warm land en voor zon, zee en strand of kies ik voor een eerder kouder land waar je een avontuurlijke reis kunt beleven. Vaak kijk ik ook rond op het internet naar interessante reisbestemmingen of reisverslagen. Op die manier kan ik al een beetje op voorhand weten of het de moeite is om er te boeken of niet. Uit wat ik kan afleiden van de zaken die ik op het internet gelezen heb zijn dit de reisbestemmingen voor komende zomer.

Oh Canada…

Zoek je het liever wat verder, dan is Toronto een echte aanrader. Toronto, de grootste stad van Canada is een stad waar er een (figuurlijk dan) een frisse, open-minded wind waait. Bovendien is de stad ook helemaal multicultureel. Maar wat er zo leuk lijkt te zijn aan Toronto is dat je stad en natuur met elkaar kunt combineren.

Toronto

Even 30 uur vliegen

De volgende bestemming is er ééntje die veel mensen waarschijnlijk niet zo goed kennen. Nieuw-Caledonië is een relatief onbekende reisbestemming waar het massatoerisme nog lang niet de boven hand heeft genomen. Doordat het op ongeveer 17.000 kilometer van Brussel ligt, ben je al gauw 30 uur onderweg naar je bestemming. Je moet dus zeker houden van lange vluchten. Maar eenmaal je op je bestemming aangekomen bent, vind je er verlaten witte stranden, echte jungles en een prachtige fauna en flora.

Nieuw-Caledonië

Een buitenaards eiland

Een derde idyllische bestemming is het eiland Dominica. De naam komt oorspronkelijk vanwege het feit dat Columbus dit eiland op een zondag heeft ontdekt. Dit historisch feit trekt zich meteen ook door naar de dagelijkse levenswijze van de lokale inwoners. Elke dag opnieuw is het voor hen zondag omdat alles op hun eigen tempo gebeurt en gedaan wordt. Op Dominica bestaan stress en zorgen helemaal niet. Een leuk weetje is dat er op Dominica tot op vandaag nog geen resorts staan. Snel het eiland bezoeken is dus de boodschap!

Dominica

Hey, ik ben Nicolas en al van kinds af aan heb ik de reismicrobe te pakken. Hier lees je al mijn reisverslagen!

Laat een reactie na

*

captcha *