Ga deze winter eens op reis met… de trein!

De zomer is voorbij en dus ook de prachtige zomerreizen naar warmere oorden zoals Spanje of Frankrijk. Toch betekent de winterperiode niet noodzakelijk dat je geen leuke en toffe reizen meer kunt doen. Wij zochten (en vonden) een leuke manier om op een snelle en comfortabele manier veel te zien en te bewonderen tijdens je reis deze winter.

Reizen is zien en ontdekken

Vaak klagen mensen dat ze tijdens het reizen naar de bestemming zelf weinig of niets zien van de omgeving of van het land waar ze door reizen. Je arriveert na je vlucht op de luchthaven van je eindbestemming en that’s it. Vervolgens lig je 14 dagen te bruinen aan het zwembad en heb je eigenlijk niets gezien behalve de lokale winkeltjes en cafeetjes rond je hotel. En uiteraard ook het hotel en alle faciliteiten die er bij horen. Toch is dit niet het ‘echte’ reizen. Reizen betekent dat je het land en de plaats waar je heen reist als het ware ‘ontdekt’. Dat je de cultuur en de manier van leven van de lokale bevolking opneemt en er vervolgens ook voor een heel klein stukje deel gaat van uitmaken. Alles begint dan ook met het landschap te ontdekken.

Ontdek de wereld met een Interrail pas

NMBS heeft hiervoor de ideale oplossing. Op de website van NMBS kun je een Interrail pas bestellen. Dit is een pas waarmee je (naargelang de periode dat jij wenst) doorheen Europa kunt reizen aan een voordelig tarief en met een vast ticket. Je hoeft je dus enkel bezig te houden met de uren van je trein. Je kunt kiezen tussen een Interrail Global Pass en een Interrail One Country Pass. De eerste, de Interrail Global Pass is een ticket waarmee je door maar liefst 30 verschillende landen kunt reizen en dit onbeperkt. De tweede, de Interrail One Country Pass is een ticket waarmee je onbeperkt kunt reizen binnen de grenzen van één land.

Enkele reizen die je deze winter kunt doen met een Interrail pas:

  • Aanschouw het Noorderlicht in Noord-Europa
  • Laat je voortrekken door een rendierslee in Finland
  • Verblijf in een iglohotel
  • Bezoek de gletsjers in Zwitserland en Oostenrijk
  • Ga naar de kerstmarkt in Keulen
  • Ga goedkoop skiën in Bulgarije
  • Vier de overgang van oud naar nieuw in Londen
Hey, ik ben Nicolas en al van kinds af aan heb ik de reismicrobe te pakken. Hier lees je al mijn reisverslagen!

Laat een reactie na

*

captcha *