Met de trein naar Brussel

Een weekendje weg is altijd leuk. Maar het is nog veel leuker als je je geen zorgen hoeft te maken over je vervoer. Met de trein kun je tegenwoordig heel wat verschillende bestemmingen bereiken zonder dat je je druk moet maken over aanschuiven in de file, wegenwerken, … Een bestemming die perfect met de trein bereikbaar is, is onze hoofdstad Brussel.

Vanuit alle provincies kun je op een snelle en eenvoudige manier met de trein naar Brussel reizen. Het leuke aan reizen met de trein naar Brussel is dat je er kunt aankomen in één van de drie verschillende grote stations. Zo kun je aankomen in Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid. Wanneer je je treinticket op voorhand online bestelt of bij vertrek aankoopt bij het loket, moet je geen specifiek station selecteren, maar reis je naar de zone Brussel. Toch bepaal je best al op voorhand in welk station je uitstapt, zodat je meteen dicht bij je hotel zit. Ben je trouwens op zoek naar een hotel in Brussel, dan vind je op Weekendesk een uitgebreid aanbod, op dit moment hebben ze er meer dan 41 hotels beschikbaar in onze hoofdstad.

Brussel-Noord

De naam geeft het al aan: dit station ligt in het noorden van Brussel en is vooral gericht op de zakenwijk rond het station. Je vindt er dan ook belangrijke gebouwen van bedrijven, overheden en ministeries.

Brussel-Centraal

Wanneer je het centrum van Brussel wenst te bezoeken, dan is dit je eindhalte. Het station Brussel-Centraal ligt op wandelafstand van verschillende gekende bezienswaardigheden zoals de Grote Markt, Manneken Pis, De Beurs, de Louizalaan, , …

Brussel-Zuid

Het treinstation van Brussel-Zuid is het drukste treinstation van het land. Het is een knooppunt van internationale en nationale treinen en telt maar liefst 22 verschillende perronsporen. Van hieruit vertrekken dagelijks Eurostar- en Thalystreinen naar verschillende Europese steden zoals Londen en Parijs.

Bezienswaardigheden in Brussel

Naast de drie grote treinstations heeft onze hoofdstad uiteraard nog heel wat ander moois te bieden. Wie een weekendje weg in Brussel boekt, zal ogen te kort komen. Brussel is de hoofdstad van België, maar wordt vaak ook de hoofdstad van Europa genoemd. Deze titel heeft de stad te danken aan het feit dat er in Brussel verschillende grote Europese instellingen gevestigd zijn. Maar uiteraard hebben de talrijke bezienswaardigheden hier ongetwijfeld ook iets mee te maken. Wij zochten alvast de tien belangrijkste bezienswaardigheden van Brussel op:

  • Manneken Pis
  • Het Atomium
  • De Grote Markt
  • Jubelpark
  • Het Koninklijk Paleis
  • De Beenhouwersstraat
  • Hubertusgalerijen
  • Koninklijke Musea voor Schone Kunsten
  • De Stripverhaalroute
  • Bruparck
Hey, ik ben Nicolas en al van kinds af aan heb ik de reismicrobe te pakken. Hier lees je al mijn reisverslagen!

Laat een reactie na

*

captcha *