Met de trein naar de kerstmarkten in Duitsland

Aah, eindelijk is het bijna zover: winter. Voor heel wat mensen is de winterperiode één van de minst leuke seizoenen van de vier. Maar naargelang je dat zelf wenst, kun je van de winterperiode eigenlijk ook gewoon één van de meest leuke periodes maken.

Hoe? Simpel, sneeuw en koud weer zijn de ideale ingrediënten om een bezoek te brengen aan een kerstmarkt! Duitsland is zowat het Europese land bij uitstek waar je moet zijn om prachtige kerstmarkten te bezoeken. De prachtige verlichting, de versiering, de vele stalletjes, de lekkere jenever: heerlijk gezellig. Wist je trouwens dat je vanuit België de meeste kerstmarkten in Duitsland met de trein kunt bereiken? Neen? Wel, bekijk dan zeker het overzicht van de leukste Duitse kerstmarkten die je met de trein kunt bezoeken!

Düsseldorf

De kerstmarkt in de Duitse stad Düsseldorf is één van de meest bekende kerstmarkten van Duitsland en zelfs ter wereld. Op maar liefst zes verschillende pleinen kun je heel wat gezellige kraampjes bezoeken die elk hun eigen thema hebben. Elk jaar opnieuw bezoeken miljoenen mensen de kerstmarkt van Düsseldorf om er de kerstsfeer op te snuiven.

Keulen

In België is de kerstmarkt van Keulen wellicht één van de meest gekende Duitse kerstmarkten. De reden hiervoor is omdat Keulen eigenlijk niet zo ver ligt van België. Uiteraard spelen ook de prachtige locatie van de kerstmarkt en de sfeervolle verlichting een grote rol in de populariteit van de kerstmarkt. Met de imposante DOM op de achtergrond is de kerstmarkt van Keulen een echte aanrader.

Oberhausen

De kerstmarkt van Oberhausen is één van de meest Duitse kerstmarkten die je zal vinden. Naast het opsnuiven van de kerstsfeer, kun je er ook nog eens kerstinkopen doen. De kerstmarkt vindt namelijk plaats op de terreinen van een groot warenhuis. Wanneer je tijd over hebt, moet je zeker ook eens een bezoek brengen aan de binnenstad van Oberhausen.

Berlijn

Een van de meest drukke kerstmarkten is de kerstmarkt van Berlijn. Het is vooral de grote diversiteit die van de kerstmarkt in Berlijn een zeer aangename kerstmarkt maakt. De kerstmarkt situeert zich niet op één locatie, maar is verspreid over verschillende locaties.

Aken

Net als Keulen ligt ook Aken zeer dicht bij de Belgische grens. Hierdoor kiezen heel wat Belgen ervoor om een bezoek te brengen aan de kerstmarkt van Aken. Een bezoek brengen aan de kerstmarkt van Aken kan perfect in de vorm van een daguitstap.

Hey, ik ben Nicolas en al van kinds af aan heb ik de reismicrobe te pakken. Hier lees je al mijn reisverslagen!

Laat een reactie na

*

captcha *