Reizen met de trein doe je zo

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om te reizen met de trein. Dit heeft het grote voordeel dat je meerdere landen kunt ontdekken in éénzelfde reis. Een treinreis doorheen Europa bijvoorbeeld biedt je de mogelijkheid om landen zoals Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, … te bezoeken in éénzelfde treinreis. Handig dus! Met de InterRail van NMBS Europe kun je kiezen uit maar liefst 30 verschillende bestemmingen in Europa. De enige voorwaarde is dat je slechts één maand lang op reis kunt gaan in de landen die jij wil. Daarom is het belangrijk dat je je goed voorbereidt om zo het maximale uit je reis te halen.

Bepaal op voorhand welke pas er voor jou het beste is. Welke landen wil je bezoeken? Hoe lang wil je op reis gaan? Op basis van de antwoorden op deze vragen kun je bepalen welke pas jij het beste neemt. Bovendien moet je voor sommige treinritten ook op voorhand je plaats reserveren. Check dus zeker voor welke treinrit je moet reserveren, en voor welke treinrit niet!

Met de trein reizen betekent ook echt reizen. Dit betekent dus dat je de hele dag door je eigen bagage bij je zal hebben. In dat geval is het gebruik van een klassieke koffer niet echt handig. Een draagbare reistas biedt dan meer voordelen. Deze kun je makkelijk ergens onder een zetel schuiven of ergens tussen steken. Uiteraard kijk je ook best naar je eigen grootte en gewicht. Een pijnlijke rug kun je echt wel missen op reis. Bekijk ook of de andere kledingstukken comfortabel genoeg zijn. Je schoenen zijn bijvoorbeeld ook van groot belang. Neem ook steeds een paar reserveschoenen mee, je weet maar nooit!

Probeer steeds op voorhand je verblijf te regelen. Omdat je reist met de trein zal je op het einde van de dag al vermoeid zijn. Als je dan nog eens op zoek moet gaan naar een hotel of een hostel… Daarom kan het handig zijn om op voorhand al (via internet) je verblijf te boeken. Op die manier ben je zeker van je verblijf en hoef je ’s avonds niet meer op zoek te gaan!

Hey, ik ben Nicolas en al van kinds af aan heb ik de reismicrobe te pakken. Hier lees je al mijn reisverslagen!

Laat een reactie na

*

captcha *