Zo reis je goedkoop de wereld rond

Zeg nu zelf, wie reist er niet graag? Reizen is op zich een zeer leuk gegeven. Maar daarnaast is reizen eigenlijk ook belangrijk. Het is in de eerste plaats interessant, het is leerzaam en het is grensverleggend en het opent je ogen. Uit verschillende wetenschappelijke studies blijkt zelfs dat reizen één van de tien manieren is om jezelf gelukkiger te maken en dus ook een gelukkiger leven te leiden. Toch is de wereld rondreizen voor veel mensen een droom. Gratis de wereld rondreizen is voor nog meer mensen een utopie. Toch zijn er verschillende manieren waardoor je gratis de wereld rond kunt reizen.

Neem deel aan het WWOOF

Eén van die manieren om gratis de wereld rond te reizen is door deel te nemen aan het WWOOF. Het WWOOF staat voor World Wide Oppurtunities on Organic Farms. Door deel te nemen aan dit programma stem je automatisch in om per dag ongeveer vier tot vijf uur de lokale bevolking te helpen door vrijwilligerswerk te verrichten. In ruil voor je geleverde werk krijg je kost en inwoon op de boerderij waar jij werkt. Op die manier leer je bovendien ook hoe het in z’n werk gaat om zelf je eigen voedsel te kweken en hoe het voelt om ervoor te zorgen dat je iedere dag moet rondkomen. Daarnaast kom je ook in nauw contact met de lokale bevolking.

Blijven slapen op iemand z’n bank is hip

De laatste jaren is Couchsurfen (letterlijk vertaald betekent dit banksurfen) uitgegroeid tot een begrip in de wereld van het reizen. Door deel uit te maken van een bepaald netwerk van Couchsurfers krijg je de mogelijkheid om er te blijven slapen op gratis logeeradressen bij mensen die tevens deel uitmaken van hetzelfde netwerk. Op die manier hoef je enkel je transportkosten en eventueel je plaatselijk verbruik zoals eten en drinken te betalen wanneer je op reis gaat. Dit is een dus een uitstekende low-budget manier van reizen. Ook hier kom je bovendien in nauw contact met de lokale bevolking doordat je bij hen thuis verblijft.

Hey, ik ben Nicolas en al van kinds af aan heb ik de reismicrobe te pakken. Hier lees je al mijn reisverslagen!

Laat een reactie na

*

captcha *